Vind de juiste kooktijden voor elk voedsel
Verse groenten
Tuinboon
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 5-15 min
Artisjokken (afhankelijk van de grootte)
Gestoomd: 30-60 min
Gekocht: 20 -40 Min
Artisjokharten
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 10-15 min
Gebakken: 10 minuten
Aubergine (heel)
Gestoomd: 30-60 min
Gebakken: 15-20 minuten
Aubergine (gesneden)
Gestoomd: 5-6 min
Gekocht: 30-60 min
Gebakken: 10-15 min
Artisjokken (afhankelijk van de grootte)
Gestoomd: 30-60 min
Gekocht: 20 -40 Min
Artisjokharten
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 10-15 min
Gebakken: 10 minuten
Aubergine (heel)
Gestoomd: 30-60 min
Gebakken: 15-20 minuten
Aubergine (gesneden)
Gestoomd: 5-6 min
Gekocht: 30-60 min
Gebakken: 10-15 min
bloemkool
Gestoomd: 15-20 min
Gekocht: 10 min
Broccoli
Gestoomd: 8-15 min
Gekocht: 5-10 min
Gebakken: 10 minuten
Boterbonen
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 20-30 min
Paddestoelen
Gestoomd: 5-10 min
Gebakken: 5 minuten
Witlof (ganz)
Gestoomd: 25-35 min
Gebakken: 25 min
Erwten
Gestoomd: 3-5 min
Gekocht: 8-12 min
Venkel (heel)
Gestoomd: 30-35 min
Gekocht: 25-30 min
Gedroogde bonen (wit, zwart, flageolet, 16 uur vooraf laten weken)
Gestoomd: 30-50 min
Gekocht: 75 min
Groene bonen
Gestoomd: 5-15 min
Gekocht: 10 min
Boerenkool
Gestoomd: 20-25 min
Gekocht: 10-15 min
Boerenkoolbladeren )
Gestoomd: 7 minuten
Boerenkool (gehakt)
Gestoomd: 10 minuten
Gekocht: 5-7 min
Groene linzen
Gestoomd: 30-40 min
Gekocht: 30-45 min
Peultjes
Gestoomd: 10 minuten
Gekocht: 3-5 min
Gebakken: 7-10 min
Wortelen (gesneden)
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 15-20 min
Gebakken: 15-20 minuten
aardappelen
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 20-30 min
Gebakken: 30-45 min
aardappel plant
Gestoomd: 20 min
Gekocht: 20 min
Gebakken: 15-20 minuten
Kikkererwten (12 uur vooraf laten weken)
Gestoomd: 30-40 min
Gekocht: 60-90 min
Koraal lenzen
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 10-15 min
tuinkers
Gestoomd: 6-8 min
Gekocht: 15-25 min
Gebakken: 3 minuten
Pompoen (heel)
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 20-30 min
Pompoen (stukjes)
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 15 min
Gebakken: 15 minuten
Prei (heel)
Gestoomd: 15-20 min
Gekocht: 8-10 min
Prei (in ringen gesneden)
Gestoomd: 4-7 min
Gekocht: 1-2 min
Meer
Gestoomd: 6-10 min
Gekocht: 4-7 min
Mangold
Gestoomd: 10-15 min
Gekocht: 12-18 min
Gebakken: 10-15 min
Mangoldblätter
Gestoomd: 5-8 min
Gekocht: 2-5 min
Gebakken: 5-10 minuten
Mungbonen/sojabonen (vooraf 3-6 uur laten weken)
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 60 min
Paprika
Gestoomd: 5-10 min
Gekocht (blanchiert): 2-3 min
Gebakken: 3-5 min
Pastinaak
Gestoomd (geblancheerd): 20-30 min
Gekocht: 10-15 min
Koningen
Gestoomd: 40-50 min
Gekookt (kokend water): 15-20 min
Koken (kussen): 15-20 min
Romanesco-Kohl
Gestoomd: 8-10 min
Gekocht: 8-10 min
spruitjes
Gestoomd: 5-15 min
Gekocht: 5 min
Biet
Gestoomd: 30-60 min
Gekocht: 30-60 min
Rode bonen (12 uur vooraf laten weken)
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 60 min
rode kool
Gestoomd: 6-10 min
Gekocht: 10-15 min
Bieten
Gestoomd: 20-25 min
Gekocht: 15-20 min
zuring
Gestoomd (geblancheerd): 1-2 min
Gebakken: 2-3 minuten
Schorseneren
Gestoomd: 30-40 min
Gekocht: 30-40 min
Raap
Gestoomd: 45-50 min
Gekocht: 40 min
Erwten splitsen
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 45-60 min
asperges
Gestoomd: 12-18 min
Gekocht: 12-18 min
Gebakken: 10 minuten
Spinazie
Gestoomd: 5-8 min
Gekocht (blanchiert) : 1 min
Gebakken: 3-5 min
Sojasprossen
Gestoomd: 5-6 min
Gekocht: 5 min
Gebakken: 3-4 minuten
zoete aardappel
Gestoomd: 20-30 min
Gekocht: 20-30 min
tomaten
Gestoomd: 2-5 min
Artisjok van Jeruzalem
Gestoomd: 15-20 min
Gekocht: 5-10 min
Witte bonen (vers)
Gestoomd: 30-35 min
Gekocht: 30-35 min
Courgette (gesneden)
Gestoomd: 5-10 min
Gekocht: 5-10 min
Bevroren groentes
Artisjokbodems
Gekocht: 11 min
Bloemkool
Gestoomd: 7 minuten
Gekocht: 7 min
Gebakken: 10-15 min
Broccoli
Gestoomd: 15-20 min
Gekocht: 5-10 min
Champignons (gesneden)
Gekocht: 5 min
Gebakken: 6 minuten
Erwten
Gestoomd: 10 minuten
Gekocht: 5 min
Flageoletten
Gestoomd: 20 min
Gekocht: 12 min
Sperziebonen (extra dun)
Gestoomd: 11 minuten
Gekocht: 5 min
Gebakken: 5-10 minuten
Gedoneerde groenten
Gestoomd: 7 minuten
Gekocht: 4 min
Gebakken: 6 minuten
Jonge wortelen (heel)
Gestoomd: 15-20 min
Gekocht: 20 min
Gebakken: 22 minuten
Wortelen (gesneden)
Gestoomd: 12 min
Gekocht: 13 min
Gebakken: 10-15 min
Prei (gesneden)
Gestoomd: 25 min
Gekocht: 18 min
Gebakken (500 gr): 15 min
spruitjes
Gestoomd: 12 min
Gekocht: 6 min
Spinazie (in bladeren)
Gekocht: 12 min
Prei (gesneden)
Gestoomd: 25 min
Gekocht: 18 min
Gebakken (500 gr): 15 min
Courgette (gesneden)
Gestoomd: 12 min
Gekocht: 6 min
Gebakken: 7-8 minuten
rundvlees
Beiried/Rosbief
In de pan per kant, afhankelijk van dikte en smaak: 1-3 minuten
Gegrild in de oven (250 gr): 15-20 min
Flank uit de pan
Bloedig: 2 minuten
Gemiddeld: 3 minuten
flank en borst
In de kookpot (500 gr): 1u
Entrecote/rumsteak
In de pan (2-3 uur gemarineerd): 3 min
Klomp/achterbeen
In de kookpot (500 gr): 1u
Vlucht
In de pan (500 gr): 15-20 min
Nek
In de pan, na het bakken, aan beide kanten: 30 min
Rundertong
In de kookpot (500 gr): 40 min
Ribplaat
In de pan (500 gr): h
Rosbief (gegrild)
Na het bakken aan beide kanten: 30 min
In de oven (500 gr): 10 min
schouder
In de kookpot (500 gr): 1u
staart stuk
In de kookpot (500 gr): 1u
Biefstuk, filet, tournedos (uit de pan)
Rauw, per kant: 30 s
Bloedig: 1 min
Gemiddeld: 1 min 30 s
Goed gedaan: 2 minuten
Kalfsvlees
Braadstuk (borst, filet, lendenen, romp)
In de pan: 3 minuten per kant
Kalfs hoofd
In de kookpot: 1u 30min-2u
Kalfsrolletjes
In de pot: 25 minuten
In de oven: 30 minuten
rib
Roze: 4-5 minuten
Gemiddeld: 7-9 minuten
Schnitzel, karbonades, filet en medaillons
In de pan: 3 minuten per kant
Tong
In de pot: 2 uur
Gestoomd: 1 uur
lam
Filet
In de oven: 20-30 minuten
Nek
In de pot: 1 uur
Gemengd
In de kookpot (500 gr): 1u-1u 30min
In de oven (500 gr): 1u
Kotelet/rib
In de oven: 15-17 minuten
In de pan: 4 minuten
Lamscurry
In de oven: 20-30 minuten
lamskoteletten
In de oven (heel, 500 gr): 20 min
In de oven (in plakjes): 15 min
In de pan (in plakjes): 4 min
Lamskwikstaart
In de pot: 1u-1u 15 min
In de oven: 1 uur
Zadelgebraad (rug & been)
In de oven (vooraf kort gebakken in de pan): 30 min
schouder (gebakken)
In de oven/per kg vlees: 35-40 min
In de kookpot (heel): 1u 30min
In de pan (in stukjes): 30min-1u
varkensvlees
Zadelgebraad (rug & been)
In de oven (vooraf kort gebakken in de pan): 30 min
Borst
In de pan, per kant: 8 minuten
In de oven: 1u 30min
In de pot: 1 uur
Voeten
In de snelkookpan: 40-45 min
In de oven: 15 minuten
Gemengd
In de pan: 2 uur
In de oven: 1u 30min
Hals, karbonade, ribfilet, filet mignon, ribben, borststuk
In de pan: 5-10 min
Rug, nek, heup, plakje ham met bot, hakstreng, ribstuk pellen
In de pot: 2 uur
Ham (heel)
In de pan: 4-7 uur
schouder
In de pan (500 gr, eerder gebakken in de pan): 2 uur
Gegrild (500 gr): 1u 30min
gevogelte
Lichaam
In de oven (per kg vlees): 50 min
In de pot: 2 uur
eendenborst
In de pan: 15-18 min
In de oven: 30 minuten
Op de grill: 10 min
Entenkeule
In de pan: 15-20 min
In de oven: 1u 30min
Ik ben Grill: 1u
In de pot: 3 uur
kip
In de oven: 1 uur
In de pot: 1 uur
In de snelkookpan (voorgebakken vlees): 20 min
Kippenpoot, dijen
In de oven: 40-55 minuten
In de grill per kant: 15-18 minuten
In de pot: 35-45 min
In de oven: 1u 30min
Konijnen
In de oven: 30 minuten
In de pot: 45-60 min
Konijnenpoot
In de oven: 35 min
In de pot: 50 minuten
Kaphaun
In de oven (500 gr): 30 min
In de kookpot (500 gr): 45-50 min
Perlhuhn
In de oven (500 gr): 15 min
In de pot: 40-50 min
Hoer
In de oven (per kg vlees): 45-50 min
In de pot: 3 uur
kalkoenpoot
In de oven: 1u 15min
Op de grill (eerder gemarineerd): 1 uur
In de pot: 20-30 minuten
Vis
Zeebrasem (400 gr)
In de pan, per kant: 10 minuten
In de oven: 30 minuten
In de grill, per kant: 5-7 minuten
Op de plancha, per kant: 7-8 min
Flunderfilet
In de pan, per kant: 2-3 minuten
In de oven: 20 minuten
In de grill, per kant: 5-7 minuten
Forel (heel)
In de pan: 7-8 minuten
In de oven: 15 minuten
In de grill, per kant: 7-8 minuten
Op de plancha, per kant: 7-8 min
Forelle (Filet)
In de pan, per kant: 5-6 minuten
In de oven: 12-15 minuten
In de grill: 10-15 minuten
Hering
In de pan, per kant: 3 minuten
In de oven: 15 minuten
In de grill, per kant: 3 minuten
In de pot: 10 minuten
Kreeft (levend)
In de groentebouillon (500 gr/ 1 kg): 13 min/ 18 min
Kreeft (diepvries)
In de oven: 12-15 minuten
In de stomer: 10 min
Op de grill: 15 min
Kabeljauw, heek, koolvis
In de pan, per kant: 4-5 minuten
In de oven: 25 min
Op de grill: 10 min
In de stomer: 10 min
Kabeljauw (vers, gedroogd, 24 uur van tevoren ontzilt)
In de pan, per kant: 2-4 minuten
In de oven: 15-20 minuten
In de groentebouillon: 15 min
Zalm (heel)
In de oven (500 gr): 15 min
In de oven (met een laagje zout): 40-45 min
Zalm (biefstuk, filets, spiesjes)
In de pan, per kant: 4 minuten
In de oven: 20 minuten
In de grill: 12-15 minuten
In de stomer: 6 min
Pocheren: 8-10 minuten
Eenzijdig: 10-11 min
Zalm (diepvries, stuk)
Pocheren: 20-25 minuten
Langoest (staart)
In de oven (eerder gepocheerd): 10-12 min
Op de grill (eerder gepocheerd): 10-12 min
In de groentebouillon (per 500 gr): 20 min
Langoest (diepvries, staart)
In de groentebouillon (250 gr): 15min
In de stomer (250 gr): 20 min
In de oven (250 gr): 35 min
Langoustine (live)
In de groentebouillon: 3 min
In de stomer: 7-8 minuten
Langoustine (staart)
In de pan: 4-5 min
In de oven: 8-10 minuten
Langoustine (staart, bevroren)
In de groentebouillon: 2-3 min
makreel
In de pan, per kant: 3-4 minuten
In de oven: 10 minuten
Op de grill: 20 min
In de groentebouillon: 20-30 min
In de stomer (afhankelijk van de grootte): 10-15 min
Mul (heel)
In de pan, per kant: 3 minuten
In de oven: 2-3 minuten
Meerbarbe (Filets)
In de pan, per kant: 2 minuten
In de oven: 10 minuten
In de groentebouillon: 15 min
straal (vleugel)
In de pan, per kant: 6-7 minuten
In de oven: 15 minuten
Sardines
In de pan, per kant: 2 minuten
In de oven: 5-10 minuten
In de grill, per kant: 2-3 minuten
Op de plancha, per kant: 5-6 min
Seeteufel
In de pan per kant: 5 min
In de oven: 30 minuten
In de grill: 5-7 minuten
In de braadpan: 10 minuten
Zaailingen (heel)
In de pan: 3-4 minuten
In de oven: 15-20 minuten
Seezunge (Filets)
In de pan, per kant: 2 minuten
In de oven: 15 minuten
In de stomer: 7 min
Steinbutt (ganz)
In de oven: 20-25 minuten
In de groentebouillon: 15 min
Steinbutt (Filets, Biefstuk)
In de pan, per kant: 7 min
In de oven (100 gr): 15 min
tonijn
In de pan, per kant: 2 minuten
In de oven: 15 minuten
In de grill: 8-10 minuten
Witling
In de pan, per kant: 7 min
In de oven: 10 minuten
In de groentebouillon: 15 min
Wolfsbarsch
In de pan, per kant: 2 minuten
In de oven (500 gr): 10 min
In de grill (500 gr): 20 min
Schelpdieren
Oesters
In de oven: 2 minuten
Gepocheerd: 2-3 minuten
Driehoekige schelpen
In het water: 5 minuten
In de pan: 3 minuten
Garnelen (geest)
In de pan, per kant: 2-3 minuten
In de oven, per kant: 5 minuten
Garnalen (diepvries)
In de pan: 2-7 min
mosselen
In de stoomboot (marinade): 8 min
In de oven: 10 minuten
In de grill: 5 minuten
Sint-jakobsschelp
In de pan, per kant: 1-2 minuten
Scheermesje (vooraf grondig wassen)
In de pan: 10 min
In de oven: 4 minuten
Op de grill: 10 min
mosselen
In de stomer (marinade): 2-4 min
wulk
In het water: 10-12 minuten
In de groentebouillon: 10-12 min
Eigenaar
Met kom
Zacht: 3-4 min
Feest: 6 minuten
Moeilijk: 8 minuten
Zonder schaal
Gepocheerd: een paar minuten
In de pan: een paar minuten
Als omelet: een paar minuten
Als roerei: een paar minuten



