Boekadviezen over het onderwerp BBQ en roken
Boekadviezen over het onderwerp BBQ en roken
Asado: Oorspronkelijk grillen boven open vuur
Jürgen Kernegger (auteur), Adi Bittermann (auteur), Franz Größing (auteur), Leo Gradl (auteur)
Wanneer vier mannen met veel ervaring en passie voor grillen en de natuur samen een boek schrijven, krijg je een overtreffend naslagwerk.
Naast de beschrijvingen, tips en fantastische foto's word je geïnspireerd om weer natuurlijk en respectvol met eten om te gaan. Dit is niet zomaar een kookboek, dit is het boek waar je naar op zoek was! Het leest als een spannende bestseller.
Veel cadeaus worden nooit aangeraakt nadat ze zijn uitgepakt of misschien gewoon opnieuw ingepakt en weer weggegeven, dus je kunt er zeker van zijn dat dit boek nergens meer heen gaat!
Wat weinig mensen weten is dat dit boek zelfs in het Japans is vertaald en in Japan een groot succes is.
VAN DE INHOUD : Iedereen verzamelt zich rond het vuur; grillen is altijd een archaïsche aangelegenheid geweest. Knetterend vuur, gezellige warmte, de geur van geroosterd voedsel. Asado is de Zuid-Amerikaanse manier van grillen boven open vuur. Onder professionele begeleiding van de wereldkampioenen grillen vindt het grillen plaats op het zelfgemaakte Asado-kruis en op de vuurplaat, braden in de Dutch oven, roken in een boomstronk en koken in een gat in de grond. Grillconstructie-instructies en gedetailleerde productinformatie bieden waardevolle kennis over de individuele grilltechnieken en de beste stukken vlees, van het professioneel snijden van een dier tot het geheim van de perfecte glans. Met dit kookboek wordt elke barbecue-avond een zinderend avontuur waar je gasten nog lang over zullen napraten.
Sauerländer BBCrew Dutch Oven: recepten, tips en hete kolen
Sauerländer BBCrew (auteur), Tim Ziegeweidt (auteur), Sebastian Buchner (auteur)
Aanbevolen voor beginners. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd en is ook zeer geschikt voor beginners. Zonder veel opsmuk word je meegenomen in de wondere wereld van gepassioneerde Dutch oven-fans.
Het mooie van dit boek is dat er duidelijk in staat hoe makkelijk of moeilijk een recept te bereiden is. Een ander voordeel van dit kookboek is dat de gebruikte ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt om de hoek.
UIT DE INHOUD : Meer dan 60 recepten voor de braadpan van de YouTube-sterren Sauerländer BBCrew. Buiten koken is het allerleukste voor de YouTube-sterren uit Sauerland. Ruim 35.000 Sauerland BBCrew-abonnees wachten elke zondag op een nieuw recept. En dat is wat ze krijgen. Of het nu zomer of winter is, grillen, koken of BBQ-en, Tim en Sebastian hebben geweldige gerechten voor elke gelegenheid en voor elk seizoen.
Weber's Gasgrillbijbel (GU Weber's Grillen)
Grillen op de gasgrill is iets dat veel gepassioneerde grillers niet doen, maar als we eerlijk zijn, is het gemakkelijk en vooral veel sneller. Bovendien is het in een stedelijke omgeving niet mogelijk om een houtskoolgrill te gebruiken en daarom zal de gasgrill zijn plaats blijven behouden naast de inmiddels populaire elektrische grill.
Waarom wij dit boek willen aanbevelen, nadat veel barbecueboeken vlees of vis als onderwerp hebben, heeft auteur Manuel Weyer in dit boek naast de technieken, vlees en vis ook nagedacht over de veganistische en vegetarische keuken, wat ook geweldig is voor de flexitariërs onder ons wel. Het hoeft dus niet altijd alleen maar maïskolven te zijn als je vlees in je dieet wilt verminderen of vermijden.
Een uitgebalanceerde mix van recepten maakt dit boek tot een van de ‘must have’-boeken als het gaat om gasgrillen. Verras je familie en vrienden, met dit boek gaat het je zeker lukken!
Neem de tijd om vooraf het theoretische gedeelte door te lezen; dit zal je later helpen om de recepten perfect te bereiden. De naam van het boek “Gas BBQ Bijbel” is een statement, maar zeker niet overdreven!
UIT DE INHOUD : Meer dan 250 nieuwe en creatieve recepten voor de Weber gasgrill - grillprofessional Manuel Weyer laat je zien hoe je de grill optimaal kunt instellen en het perfecte resultaat krijgt! Het Weber gasgrillkookboek omvat eindelijk alle grillactiviteiten - want nu zijn er niet alleen recepten voor de Weber houtskoolgrill, maar voor alle Weber gasgrillfans. De uitgebreide recepten bieden voor elk wat wils: vleesliefhebbers, visliefhebbers, veganistische en vegetarische gasten en kinderen komen aan hun trekken.
Bovendien biedt het boek met meer dan 500 afbeeldingen precies de juiste informatie voor beginners bij de vlam. Dit is niet de enige reden waarom het een geweldig cadeau is voor barbecueliefhebbers.
Zoetwatervis: Gegrild, gekookt, gerookt, ingeblikt
Jürgen Kernegger (auteur), Adi Bittermann (auteur), Franz Größing (auteur), Leo Gradl (auteur)
Afbeeldingen: Thomas Apolt
Een fantastisch werk van de auteurs Adi Bittermann, Franz Gröβing, Jürgen Kernegger en Leo Gradl, met als motto “Zoetwatervis moet weer op het menu staan”. Het mooie van dit boek is dat je je bewust wordt van hoeveel producten je eigenlijk eet die niet “van hier” zijn.
Welke vissoorten je niet mag eten omdat het bijvoorbeeld overbevissing in de hand werkt en arme landen uitbuit. Waarom eten we vis die de halve wereld over moet als we hier op verantwoorde wijze voldoende kunnen vissen en/of kweken?
Zowel beginners als gepassioneerde grillers komen hier aan hun trekken; de technieken worden duidelijk en gedetailleerd uitgelegd. Over het grillen, roken, braden en koken van vis is dit boek een meesterwerk en mag simpelweg niet ontbreken in de verzameling “noodzakelijke” grill- en kookboeken. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, en dit boek staat vol met geweldige foto’s!
UIT DE INHOUD: Zoetwatervis moet weer op het menu staan. Ze zijn net zo gezond als de soorten uit de zee, maar kunnen worden gekweekt in regionale, ecologisch gecontroleerde aquacultuur of worden in het wild gevangen uit rivieren en meren. Onze 4 auteurs, allen natuurliefhebbers , jagers, vissers, enthousiaste asadoren en koks, hebben dit boek geheel gewijd aan het onderwerp “zoetwatervis”. Er is informatie over vis en duurzaamheid, product- en apparatuurinformatie voor grills, keukens en smokers, een hoofdstuk over vissen en natuurlijk je favoriete recepten voor grills en keukens. De bijzondere buitenfotografie van Thomas Apolt geeft de sfeer perfect weer en maakt van de recepten een visueel genot.
Klausgrills: Eenvoudig, snel en lekker. De 60 beste grill- en BBQ-recepten.
De bekende YouTuber Klaus, van klaus Grillt, is bij velen bekend in de BBQ-scene. Voor de grillmeester met wat meer ervaring is dit boek een aanrader. Het boek gaat minder over de technieken en meer over de recepten zelf. Een klein minpuntje is dat je het gevoel krijgt dat het voor een gepassioneerde griller heel normaal is om vier of vijf grills te bezitten, wat in een stedelijke omgeving te wijten is aan ruimtegebrek. Het is begrijpelijk dat dit vaak niet mogelijk zal zijn. Desalniettemin zijn de recepten goed beschreven en het feit dat Klaus zijn kruiden benadrukt is zeker legitiem!
UIT DE INHOUD: Eenvoudig, snel en lekker – dit zijn de grillrecepten van het succesvolle YouTube-kanaal Klaus grillt. In dit boek maakt Klaus indruk met 60 recepten voor de perfecte grillervaring. Van rundvlees, wild of vis tot groenten en zoete desserts, er is voor ieder wat wils. En het beste: je hebt geen speciale ingrediënten nodig, alles kun je in de supermarkt halen. Met de beste tips over grilltechnologie en accessoires is het boek de perfecte metgezel voor elke BBQ-fan, zowel beginner als expert. Het volgende barbecueseizoen kan komen!
Grillen voor mannen - 80 no-nonsense recepten: verfijnde maar eenvoudige recepten. Normale ingrediënten. BBQ voor fijnproevers. Voor houtskool-, gas- en elektrische grills. Veel trucs en tips van professionals
Thomas Krause (auteur) Hubertus Student (fotograaf)
Hoewel de titel nogal polariserend is, is dit een geweldig boek. Niet alleen vleesgerechten, zoals de titel doet vermoeden, maar ook desserts en bijgerechten komen uitvoerig aan bod. De technieken worden op een korte, duidelijke en eenvoudige manier uitgelegd. Een perfect boek voor iedereen die eens iets anders wil proberen dan de bekende braadworst of neksteak!
UIT DE INHOUD: Innovatieve recepten voor vlees, vis, groenten, fruit, desserts en bijgerechten - het juiste boek voor elke barbecuefan en iedereen die er één wil worden. Grillen vindt nu het hele jaar door plaats en om het spannend te houden brengt professionele chef-kok Thomas Krause nieuwe ideeën naar het door mannen gedomineerde gebied. Uiteraard zijn ook vrouwen uitgenodigd om te barbecueën en uit te proberen.
Meisjes grillen anders: de beste grillrecepten van Miss Glücklich
Silke Haun (auteur)
We zullen hier ook zeggen dat de titel polariserend is, zodat we iedereen gelijk behandelen. Als je al meerdere grillboeken hebt, is dit boek zeker een goede aanvulling. Leuke tips voor het bereiden van bijgerechten, chutneys, salades, desserts, smeersels en sauzen, daarom is dit boek zeker een “must have”! Er is minder discussie over de technieken, maar alles wordt duidelijk uitgelegd, waardoor zelfs “beginners” gemakkelijk mooie resultaten op tafel kunnen toveren.
UIT DE INHOUD : Is het niet geweldig om een meisje te zijn, hoe oud je ook bent? Sinds de Spice Girls of de Gilmore Girls weten we dat wanneer sterke vrouwen zichzelf omschrijven als ‘meisjes’, dit een trotse uitdrukking is van hun vrouwelijkheid. Silke Haun, succesvolle foodblogger, auteur en sinds kort eigenaar van haar eigen kookschool, viert girl power in haar nieuwe barbecueboek, dat ze brutaal ‘Girls grill different’ noemt. Niet beter (oké, misschien een klein beetje), niet slechter (zeker niet), maar gewoon anders! In plaats van min of meer verkoolde bergen vlees met ketchup (een preventieve sorry voor alle grillers wiens gevoelens we hiermee kwetsen), zijn er fijne kipspiesjes, delicate salades, zelfgemaakte dips en sauzen, verkoelende zomercocktails en liefdevolle decoratie om op te starten. Kortom, alles wat de harten van de verzamelde barbecuegroep wensen en een goed humeur garanderen!
https://www.amazon.de/-/en/Silke-Haun/dp/3706626063/ref=tmm_hrd_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr =
Steven Raichlen's Smoker Bible: de beste grilltechnieken en 100 onweerstaanbare recepten voor beginners en professionals (briljant grillen)
Steven Raichlen (auteur)
De “Grill Guru” en zijn Bijbel. Dit boek is echt een hoogtepunt (vooral voor beginners). De technieken worden goed uitgelegd en de recepten zijn van relatief hoog niveau. Bovendien wordt alles met de nodige humor uitgelegd. Kortom: dit boek is zeker een van de boeken die je moet hebben. Het enige kleine puntje van kritiek zou zijn dat de technieken en tips misschien niet ver genoeg gaan voor de ervaren griller.
UIT DE INHOUD : In zijn nieuwe boek wijdt Steven Raichlen zich aan de barbecuemeesterdiscipline van het roken. Naast stapsgewijze instructies over de verschillende rooktechnieken presenteert de Amerikaanse barbecuegoeroe 100 innovatieve recepten met gevogelte, varkensvlees, rundvlees, vis en groenten en populaire barbecueklassiekers die met de grote ovens kunnen worden bereid. Van voorgerechten tot hoofdgerechten tot bijgerechten, desserts en cocktails, alles wat je nodig hebt voor een perfecte barbecue-avond is hier aanwezig. Bovendien garanderen achtergrondinformatie over de beste smokermodellen, het juiste hout en de juiste accessoires een rokerige, delicate grillervaring. Niet alleen beginners, maar ook doorgewinterde grillprofessionals komen hier aan hun trekken.
Zeer lekker vegetarisch grillen: meer dan 100 innovatieve receptideeën - Variaties van vleesvervangers en groenten - Gegrilde desserts
Torsten Mertz (auteur)
Eén ding is zeker: alleen al het kijken naar de foto's zal je hongerig maken! En nee, dit boek is niet alleen voor vegetariërs, maar net zo geschikt voor flexitariërs en vleesliefhebbers! Beginners grillen krijgen een korte introductie. Zoek je een boek over grilltechnieken, dan is dit boek niet zo goed voor je, maar wil je geïnspireerd worden om “anders” te grillen, dan is dit boek zeker de moeite waard!
VAN DE INHOUD : Laten we genieten van vegetarisch grillen! Vegetarische lekkernijen kunnen niet meer ontbreken tijdens een vrolijke barbecue met vrienden en familie. Auteur Torsten Mertz biedt meer dan 100 innovatieve receptideeën voor gezonde gegrilde groentegerechten die veel meer zijn dan alleen bijgerechten. Een grote verscheidenheid aan groenten bereiden op de grill Aan spiesjes, gevuld, gemarineerd of in pakjes gebonden - de auteur verrast met een breed scala aan variaties met vleesvervangers en groenten. Wat dacht je van een portobelloburger met vegan basilicumaioli of fruitige seitanspiesjes? Ook zijn er kleurrijke salades, dips en snacks zoals de populaire Kale Chips. Er worden gegrilde desserts geserveerd om de gasten te verwennen.
Vegan Grillen: Het grote grillboek met 100 recepten: voor gegrilde groenten, gegrilde specialiteiten, salades, brood, dips, desserts en smoothies
The Kitchen Magicians (auteur)
Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dierlijk voedsel te vermijden. De zogenaamde ‘plantaardige’ producten worden steeds lekkerder en het vermijden van dierlijke producten betekent niet dat je niet gevarieerd kunt eten. Vroeger bestonden er alleen tofu en droge vleesvervangers. Heerlijke vegan/plantaardige producten zijn inmiddels in vrijwel iedere discountwinkel verkrijgbaar. In dit grillboek vind je heel veel tips, waaronder kooktijden voor groenten en marinades die de groenten nog lekkerder maken! Je kunt dit boek ook als inspiratiebron gebruiken en combineren met vleesgerechten.
UIT DE INHOUD : Ook veganistisch grillen wordt steeds populairder, want als je veganistisch wilt grillen, hoef je niet alleen gegrilde aardappelen en tofu-worstjes te eten. Er is inmiddels een ruim assortiment puur plantaardige worsten en steaks die zelfs aan de hoogste smaaknormen voldoen. Veganistisch grillen hoeft niet saai te zijn. Met onze gevarieerde recepten wordt de barbecue-avond ook zonder vlees, vis en kaas een succes. Met onze kleurrijke saladevariaties, baguettes en broden, maar ook dips, barbecuesauzen en smoothies kun je het vegan barbecueseizoen écht smaakvol beginnen.
Roken voor beginners: Het ingenieuze rookboek - Ruim 150 recepten voor warm roken, warm roken, koud roken - met en zonder roker
Sebastian Brandt (auteur)
Zoals de titel al doet vermoeden, is dit boek een perfecte introductie voor beginners. De verschillen tussen warm roken, warm roken en koud roken worden heel goed uitgelegd. Dit boek is een must voor iedereen die aan de slag wil. Je zult zien dat het niet zo moeilijk is en je zult je familie, vrienden en gasten verbazen!
UIT DE INHOUD : Heet roken, warm roken, koud roken. Leer alle belangrijke basisbeginselen en -methoden van het roken en geniet van de onvergelijkbare smaakervaring. Vuur en rook zijn altijd een integraal onderdeel geweest van het menselijk bestaan en hebben zelfs vandaag de dag nog steeds een fascinerend effect op ons. Het is dus niet verwonderlijk dat roken de laatste tijd weer erg populair is geworden en veel mensen boeit. Vroeger werd het vooral gebruikt om voedsel te conserveren, maar tegenwoordig speelt ook de verfijning van de smaak een grote rol. Er is een grote verscheidenheid aan methoden en rooksmaken die bijvoorbeeld vis, vlees en worst een onvergelijkbare en absoluut delicate rooksmaak geven. Het verfijnen van fruit, groenten, kaas en andere vegetarische en veganistische lekkernijen kan ook en moet zeker eens geprobeerd worden!












