logo
Flamiacs

FLAMIACS STELT ZICH VOOR


Wij heten u van harte welkom op onze website. De website voor iedereen met een passie voor koken.


Bij Flamiacs geloven we dat (buiten )koken de beste manier is om familie en vrienden samen te brengen.


Elke zaterdag is het proefdag hier in Gemert bij Flamiacs en we weten zeker dat u blij zult zijn met wat u te zien en te proeven krijgt!


Stéphane Pover


VERDER LEZEN

Workshops

Reserveren

Messen laten slijpen bij Flamiacs


Laat je messen slijpen bij Flamiacs, het is gevaarlijker om met een bot mes te werken dan met een scherp mes! Woon je in de buurt? Breng je messen dan op vrijdag, zaterdag of op afspraak naar de winkel. Woon je niet in de buurt kun je ons de messen opsturen, wij zullen ze dan slijpen en terug sturen. Neem even contact met ons op voor een prijsindicatie.





Contact

Nieuwe producten

Blogs & Recepten

door Stephane Pover 22 apr., 2024
Eten in “Aziatische stijl” is bij velen erg populair dankzij de exotische ingrediënten en ongewone smaken. Mijn volgende recept kun je naar eigen wens variëren, bijvoorbeeld met courgette, rode uien, bonen, bamboescheuten etc. In plaats van garnalen kunnen ook rundvlees-, varkensvlees-, gevogelte- of vegetarische gerechten heel goed gecombineerd worden met de groenten. Ook kan iedereen de kruidigheid individueel aanpassen met de chilipepers. Uit eigen ervaring blijkt echter dat één chili een licht effect heeft op het gerecht, twee zorgt voor een zeer goede kruidigheid en drie zijn alleen aan te raden voor ervaren pittige eters. Als uw saus te dik wordt of te smaakvol wordt tijdens het sudderen, kunt u eenvoudig wat meer water toevoegen om de saus dunner te maken. Ik bereid dit gerecht in de wok, maar het kan natuurlijk ook in de pan, maar dan zijn de kooktijden iets langer. Je kunt de ingrediënten voor de saus op elke Aziatische markt of in goed gevulde supermarkten krijgen. Ik raad geurige rijst aan als bijgerecht. Dit wordt vooraf grondig gewassen met koud water en gekookt in een verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water zonder zout gedurende 20 minuten. Laat het vervolgens minimaal 10 minuten verdampen. Ik maak de rijst altijd van tevoren klaar en houd hem warm. Veel kookplezier! Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 20 minuten Keuken: Vis Personen: 4
door Stephane Pover 22 apr., 2024
Veel mensen kiezen voor een gasbarbecue. Een gasbarbecue is zeker een alternatief, want het is schoon om mee te werken, snel en gemakkelijk in gebruik en je kunt er zelfs mee roken! Omdat je met gas werkt, maken we je graag attent op enkele veiligheidsmaatregelen die je in acht moet nemen voor een veilige barbecue. Voorbereiding Denk ten eerste goed na over waar je de gasbarbecue wilt plaatsen. Kies bij voorkeur voor een vlakke en stabiele ondergrond, zodat de gasbarbecue niet omvalt. Denk bijvoorbeeld aan een betegelde of betonnen vloer. Kijk goed naar de plek waar de gasbarbecue komt te staan en plaats hem niet in de buurt van brandbare voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een houten schutting! Zorg er ook voor dat spelende kinderen niet bij de gasbarbecue kunnen, ook niet als deze niet in gebruik is en de gasfles in of naast de gasbarbecue staat! Denk er ook aan om de barbecue uit de wind te houden. Als het erg hard waait, kan de wind de vlammen uitblazen, wat gevaarlijk is als het gas blijft stromen. We hebben het in onze blogs al gehad over uitrusting voor barbecue beginners. Bekijk hier schorten, tangen en handschoenen, want die zijn net zo noodzakelijk voor een gasbarbecue als voor een houtskoolbarbecue. Je gasbarbecue aansteken Nu ben je klaar voor actie! Je hebt alle voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen getroffen en bent klaar om aan de slag te gaan. Nu nog je gasbarbecue aansteken. Dat is heel eenvoudig: sluit eerst de gasfles aan. Vergeet niet om een geschikte gasregelaar te kopen. Hiermee verlaag je de druk op de gasfles. De druk in een gasfles is vaak veel hoger dan wat een barbecue nodig heeft. Het klinkt overbodig, maar controleer elke keer voordat je de barbecue gebruikt of je een gaslek kunt vinden. Open dan de deksel van je gasfles en draai de kraan van je gasfles open. Het gas zal nu je toestel instromen. Steek de branders aan en zet ze op de hoogste stand. Sluit nu de deksel en laat de barbecue minstens 15 minuten op temperatuur komen. Bij een nieuwe barbecue laat je het deksel open en laat je de branders 15 minuten op de hoogste stand branden, daarna sluit je het deksel en laat je de barbecue in 10 minuten op temperatuur komen. Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je beginnen met het plaatsen van de roosters. Nu ben je klaar om te gaan! Na de grill is voor de grill! Als je klaar bent, zet je de branders op nul. En sluit de gasfles! Maak de roosters na elk gebruik goed schoon. De meeste gasbarbecues hebben een vetopvangbak, die je ook na elk gebruik moet legen. Als de barbecue goed is afgekoeld, dek je hem af met een geschikte barbecuehoes. Zo is je barbecue beschermd tegen weersinvloeden en gaat je barbecue veel langer mee!
door Stephane Pover 22 apr., 2024
150 g inktvis per persoon 30 gr milde chorizo 1 stukje rode ui 1 stuk paprika 1 bosje bieslook 250 ml azijn met citrusvruchten
Show More

Houtskool leverservice Gemert-Bakel

Zowel particuliere als zakelijke* klanten in de gemeente Gemert-Bakel bezorgen wij op handige wijze houtskool- en kokosbriketten. Geniet van probleemloze toegang tot kwaliteitsbrandstof voor uw grillbehoeften thuis of voor uw bedrijf. Particulier:

2X 3kg Kokosbrikets van Schwarzberg: 18,00 Euro

4X 3kg Kokosbrikets van Schwarzberg: 28,00 Euro

-

1X 15kg Steeneik houtskool Horeca kwaliteit: 39,95 Euro

2X 15kg Steeneik houtskool Horeca kwaliteit: 69,90 Euro


Stuur ons de dag voordat je de houtskool of brikets geleverd wilt hebben een app of sms met je adresgegevens en wanneer je het liefst geleverd wilt krijgen of stuur ons een bericht via ons contactformulier.


*Voor zakelijke oplossingen, stuur ons even je contactgegevens, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een passende oplossing!

Share by: